ESPN's Bottom Line Widget

CIPTALAH SEJARAH YANG TERBAIK UNTUK GENERASI KITA / JANGAN BIARKAN KITA TERSUNGKUR DI BUMI SENDIRI

bX-2nw74

Sunday, January 29, 2012

BANTUAN BR1M KERAJAAN PERLU ADA POST-MOTERM

Langkah kerajaan memberi BR1M, baucer RM200.00, RM100 kepada murid sekolah telah memberi petunjuka ketulusan ikhlas kerajaan kita membantu rakyat. Rakyat patut bersyukur kerana sumbangan kerajaan ini sudah mengambil langkah untuk mendahulukan rakyat dalam semua aspek.

Dengan adanya sokongan ekonomi kepada rakyat secara tidak langsung membantu melancarkan perbelanjaan kepada ibu bapa terutamanya keluarga yang mempunyai ramai anak yang bersekolah. Sasaran kepada keluarga yang berpendapatan rendah pemberian BR1M walaupun dengan kadar RM500.00 tetapi merupakan satu rahmat yang diberikan kepada rakyat yang berpendatapan isi keluarga kurang RM3000.00
 
Pihak kerajaan juga telah memberi peluang kepada mana-mana rakyat yang tercicir namanya dengan merujuk di Lembaga Hasil Dalam Negeri. Dalam masa yang sama pihak kerajaan mesti melaksanakan satu sistem yang memudahkan rakyat untuk merujuk semula nama mereka. Terdapat isi keluarga yang tinggal jauh dan mungkin tidak tahu di mana terletaknya Lembaga Hasil Dalam Negeri. Sebagai contohnya mereka yang tinggal di Estate/Ladang peluang cuti dan sokongan dari pemimpin masyarakat diperlukan.

Bagi memastikan BR1M menepati sasaran, ADUN dan PARLIMEN mesti membuat post-moterm semula melalui unit masing-masing di setiap kawasan yang mereka wakili. Apa pun kelemahan yang berlaku sudah pasti  isu itu akan balik kepada pihak kerajaan.

Setakat ini berapa ramai pemimpin masyarakat yang membuat penilaian semula pemberian BR1M.  Walaupun perkara ini merupakan perkara kecil saja, tetapi ianya boleh memberi kesan kepada pilihanraya nanti terutamanya mereka yang tercicir nama tanpa bantuan daripada pihak yang berkaitan...." RAKYAT MENYOKONG PEMIMPIN DAN PEMIMPIN MEMBANTU RAKYAT"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sAV5qpoyTTg
No comments:

Post a Comment

Islamic Widget

TV / RADIO ONLIE