ESPN's Bottom Line Widget

CIPTALAH SEJARAH YANG TERBAIK UNTUK GENERASI KITA / JANGAN BIARKAN KITA TERSUNGKUR DI BUMI SENDIRI

bX-2nw74

Saturday, September 8, 2012

SINGKIR AHLI YANG SABOTAJ PARTI-/UMNO-BARISAN NASIONAL

Tindakan yang bijak menyengkirkan  mana-mana ahli pasti BN/UMNO  (Barisan Nasioanal ). Pilihanraya ke-12 sudah menjelaskan terdapat segelintir ahli BM/UMNO yang terlibat dalam sobataj parti terutamanya pemimpin yang tidak disenaraikan menjadi wakil calon.

Jika tidak dibenteras dari sekarang sudah pasti ianya akan menjalar pada bila-bila masa. Keadaan ini sudah lama berlaku dan ianya bermula dari peringkat cawangan lagi Salah satu faktor golongan muda tidak terlibat langsung  dalam politik disebabkan perkara ini sudah menjadi warisan dan belum ada tindakan tegas dan secara kolektif untuk menyelesaikan masalah ini.

Mereka ini seperti kanser dalam parti, berpura-pura menyokong parti dan kesetiaan mereka hanya bermusin saja. Jika tidak terpilih atau mendapat apa-apa jawatan dan kontrak mula bertukar angin dengan mengugut dengan tidak menykonmg parti.

Biasanya tindakan ini dilakukan oleh pemimpin politik yang mempunyai pengaruh atau mereka beria-ia benar untuk menjadi calon. Keadaan ini sudah nampak jelas dalam kalangan orang penting dalam UMNO  sudah tidak setia, membuat sabotaj tapi   keahlian mereka belum dibincangkan secara tegas  untuk disingkirkan serta merta.

Tan Sri Muhyiddin telah memberi peringatan yang tegas dalam perkara ini. Jika ahli UMNO sedar dan tiada sabotaj parti, insyaAllah UMNO/BM akan menang 2/3 dalam PR-13 ini. Parti komponen BN perlu juga mengambil tindakan yang sama untuk  memastikan tidak ada lagi rakan politik yang membuat sabotaj parti. Cukup sudah pengajaran dalam PR-12 dalam mana BN hampir tewas oleh Pekatan Rakyat " TELAJAK PERAHU BOLEH DITARIK, TELAJAK KATA MEMBAWA PADAH"

No comments:

Post a Comment

Islamic Widget

TV / RADIO ONLIE